Nieuwe DCM testen?

Kopregel


Het Finse bedrijf MyDogDNA is circa 3 jaar geleden gefuseerd met Wisdom Health.

Groeten van het Wisdom Panel™-fokkersteam, makers van Optimal Selection™ en MyDogDNA®. We wilden u opwindend nieuws laten weten op het gebied van Dobermann-onderzoek en uw feedback vragen om het grootste voordeel voor Dobermanns en hun fokkers te garanderen.

Wij willen u graag een exclusieve korting van 40% aanbieden op mydogdna.com, met de code: DOB40%

Het DCM-onderzoek
Als co-auteur is er onlangs een artikel gepubliceerd waarin twee novel genetic risk variants voor Dobermann-gedilateerde cardiomyopathie (DCM) worden beschreven. Dit verscheen in samenwerking met de Universiteit van Helsinki. Het is erg spannend omdat het de meest krachtige studie tot nu toe over dit onderwerp is. De resultaten verfijnden de bevindingen van een eerder onderzoek naar een geassocieerde risicomarker op chromosoom 5, samen met de ontdekking van een tweede, invloedrijkere marker, ook op chromosoom 5. Zoals u waarschijnlijk weet, hebben eerdere onderzoeken de betekenis van DCM1 betwist ( PDK4) en DCM2 (TTN) risico, en dit onderzoek onderzocht ook hun rol in het ziekterisico.

Beschikbaarheid testen
We bieden nu de nieuw ontdekte risicovarianten (die DCM3 en DCM4 zullen worden genoemd), evenals DCM1 (PDK4) en DCM2 (TTN) (voor gebruik door Amerikaanse/Noord-Amerikaanse Dobermann-fokkers) in onze Optimal Selection™ en MyDogDNA® rapporten voor fokkers.

Onderwijs:
In een poging om Dobermann-fokkers te helpen beter te begrijpen wat dit nieuwe onderzoek ons ​​vertelt en hoe ze de informatie op verantwoorde wijze kunnen toepassen in hun persoonlijke fokprogramma, hebben we een speciale informatiepagina op onze website toegevoegd waar we informatie hebben gegeven over het onderzoek en het plannen van dekkingen. om risico's te verminderen, advies en informatie over hoe knelpunten in de populatie kunnen worden voorkomen, en veelgestelde vragen over het testen. We zouden graag uw feedback willen hebben over alles dat moet worden toegevoegd of verduidelijkt en dat we mogelijk hebben gemist! De website (in het Engels) vindt u here en zal de meest actuele informatiebron zijn over het nieuwe DCM-testpanel.

Webinars:
We plannen twee webinars in de tweede helft van november, één voor fokkers in de Noord-Amerikaanse tijdzone, en één voor Europese. We zouden het leuk vinden als de fokkers van uw groep de webinars bijwonen; de specifieke data en tijden daarvoor publiceren we binnenkort. De webinars zullen worden gehouden als paneldiscussies, met enkele van onze genetici en de senior onderzoeker die bij het onderzoek betrokken is, evenals een regiospecifieke cardioloog. Als u onderwerpen of vragen wilt aandragen die tijdens het webinar besproken kunnen worden, laat het ons dan weten. Wij nemen deze graag mee! Vragen kunnen here worden ingediend.

Verder onderzoek:
Daarnaast plannen we een onderzoek om de bevindingen van DCM3/DCM4 in een Noord-Amerikaans cohort Dobermanns te valideren (de studie werd op Europese schaal uitgevoerd), en om de associatie van DCM1/DCM2 met DCM bij Noord-Amerikaanse Dobermanns te onderzoeken. het gecombineerde risico voor alle vier de risicomarkers. Hiervoor zijn Dobermanns nodig met recente echocardiogrammen en Holter-monitoringresultaten. We bevinden ons nog in de beginfase van het plannen van het onderzoek en zullen zodra we kunnen meer informatie op de landingspagina plaatsen.

We zijn benieuwd naar uw mening en hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over deze nieuwe tests ter preventie van DCM bij de legendarische Dobermann. Als u de voorkeur geeft aan een telefonisch gesprek, maken wij graag een afspraak met een van de dierenartsen van ons onderzoeksteam om verder te praten. U bent ook van harte welkom om vragen te stellen aan breeder@wisdomhealth.com en “Dobermann DCM” in de onderwerpregel op te nemen, zodat deze kunnen worden doorverwezen naar een specialist voor fokkersondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Het Wijsheidspanel Fokkersteam


Image

Fotobijschrift


Image

Fotobijschrift