overige activiteiten

Agility


(ook wel behendigheid genoemd) vereist een goede samenwerking tussen baas en hond om zo snel mogelijk de hond een parcours met verschillende obstakels af te laten leggen. De hond loopt hierbij over toestellen, springt over hindernissen en rent door tunnels.

 

 

Dog Dance


is een vorm van sport met honden die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Als een hond voldoende heeft geleerd kan een routine in elkaar worden gezet. Deze hondensport is een mengeling van gehoorzaamheidstraining, het laten uitvoeren van trucjes en dansen.

 

 

Dog Frisbee


Samenwerken met je hond als een team. Dit komt terug in de dogfrisbee-routine die je speelt: je kent elkaars sterke en minder sterke kanten. Dit leer je met name tijdens de trainingen. Door deze trainingen leer je met elkaar communiceren en help je elkaars sterke kanten naar voren te laten komen en ze op de juiste manier te benutten.

 

 

FCI Obedience


is een hondensport die ontstaan is uit gedrag en gehoorzaamheid. Het programma is verdeeld in verschillende onderdelen, waarbij een hoge graad aan gehoorzaamheid en perfectie belangrijk is.

 

 

Hoopers


is nog een vrij nieuwe tak in de hondensport. In tegenstelling tot Agility, waarbij de hond begeleid wordt door de baas, is het bij Hoopers de bedoeling dat de hond zo zelfstandig mogelijk het parcours aflegt.


Image

Agility


Image

Dog frisbee


Image

FCI obedience