ztp 24 oktober 2021

een ongedwongen, sportieve dag


Op 24 oktober 2021 is er een ZTP georganiseerd door de SDN in samenwerking met DWG Palmerswaard. De aanvraag is geheel volgens het Duitse protocol aangevraagd door onze Duitse sportvriendin, tevens wedstrijdleider, Carmen en geaccordeerd door de Dobermann Verein (DV).

 

Op enig moment ontvingen wij een telefoontje dat de vastgelegde keurmeester Armin Hoppe niet meer kon keuren op de 24e vanwege een plotselinge ziekenhuisopname.  De voorzitter heeft daarop direct contact opgenomen met de President van de DV in Duitsland, de heer Hans Wiblishauser en overlegd welke keurmeester nog beschikbaar was om die dag te komen keuren. Helaas bleek er geen keurmeester beschikbaar.


Aangezien we wisten dat de heer Wiblishauser zelf ook een ZTP mag keuren is hem gevraagd of hij niet zelf wilde komen om te keuren. Na enige bedenktijd en overleg heeft de heer Wiblishauser positief gereageerd en is er direct een vlucht geboekt van uit München naar Schiphol op zaterdag de 23e oktober.

Corona protocol

Het ZTP evenement was officieel aangemeld bij de gemeente Veenendaal die een vrij streng corona protocol naleeft. Vanuit de gemeente Veenendaal is opgedragen dat er zo min mogelijk mensen op het terrein bij het ZTP aanwezig mochten zijn, en dat deelnemers en organisatie correct gecontroleerd dienden te worden.

Dit is aan alle deelnemers doorgegeven en ook zo op de site en facebook van de SDN vermeld. Heel jammer, want het is altijd een mooi evenement om te bekijken. Helaas is het een moeilijke tijd en dienen wij deze regels te respecteren.

Oude bekenden

Zaterdagmiddag 23 oktober hebben de voorzitter en secretaris van de SDN de heer Wiblishauser opgehaald van Schiphol en hem naar het hotel gebracht in Veenendaal. De rit was gemoedelijk en gezellig. Na aankomst in het hotel is hij ingecheckt en naar zijn kamer gebracht. Afgesproken was om gezamenlijk een hapje te eten, alles keurig met QR-code.

In de foyer even gewacht totdat het tijdstip voor het restaurant zover was en werd de heer Wiblishauser aangenaam verrast met de komst van de heer Han van der Zwan (oud voorzitter DVIN), die ook uitgenodigd was voor het diner en een zeer goede bekende van zowel ondergetekende als Hans Wiblishauser is. Het was voor ons allen een bijzonder fijn treffen met Hans en Han en er werden vele anekdotes over en weer verteld met vele oude bekenden. Een bijzondere avond met vele herinneringen.

De volgende morgen weer vroeg naar Veenendaal om alles op te bouwen en voor te bereiden met de vrijwilligers van de DWG Palmerswaard. Tegen 09.30 uur werd de heer Wiblishauser opgehaald bij het hotel en naar het sportpark gereden. Daar vernamen we dat hij de avond ervoor, eenmaal in bed, vanwege een ‘brandoefening’ naar buiten moest. Gelukkig had hij de kamersleutel meegenomen en kon na circa 15 minuten weer terug naar zijn kamer.

De dag zelf

Eenmaal aangekomen in Veenendaal waren alle deelnemers aanwezig en de officiële papieren ingeleverd. Deze werden alle eerst gecontroleerd door het secretariaat, dat op volle toeren draaide. Samen met de heer Wiblishauser werden deze vervolgens opnieuw gecheckt en om 10.15 uur ging de eerste combinatie van start.

In totaal hebben 9 combinaties deelgenomen aan het ZTP: 5 reuen en 4 teven. Het ZTP is super goed verlopen en de heer Wiblishauser was onder de indruk van de gepresenteerde kwaliteit van de honden. Hij constateerde dat deze honden goed voorbereid waren. 

Honden in topvorm

De voorgebrachte honden hoefden niet eens aangespoord te worden voor het pakwerk. Dat vond de heer Wiblishauser een groot pluspunt; alle honden toonden goede drift naar de pakwerker. Ook vertelde hij dat de pakwerker vakkundig werkte en alle honden gelijkmatig en goed had belast. Daarnaast vond hij het fijn dat er een ervaren reserve pakwerker aanwezig was en dat de organisatie zeer professioneel werk had geleverd. Het weer werkte ook mee, het was droog en zonnig waardoor deze dag mede een groot succes is geworden: alle 9 honden zijn geslaagd voor het ZTP.

Na het uitdelen van de keurlijsten en certificaten heeft de heer Wiblishauser nog lovende woorden gesproken over de onderlinge sportiviteit van alle deelnemers. Kenners onder ons kunnen uitsluitend vaststellen dat de heer Wiblishauser kritisch en oprecht heeft gekeurd.

Na de administratieve afronding en nog wat gedronken te hebben zijn we met dhr. Wiblishauser richting Schiphol vertrokken aangezien zijn vlucht naar München om 21.30 uur vertrok. 

Dank

Wij, als SDN en DWG Palmerswaard, zijn de heer Wiblishauser dankbaar dat hij op zijn hoge leeftijd twee dagen in touw is geweest om ons ZTP te keuren. Chapeau!   

Dankzij de inzet van de mensen van DWG Palmerswaard, wedstrijdleider Carmen, secretaris Tanja en pakwerker Peter is het een zeer succesvolle dag geworden is alles vlot verlopen. Voor de deelnemers heeft Marijke foto’s gemaakt. Zonder al deze mensen kan een evenement niet draaien! Dank allen daarvoor. Het was een heerlijke ongedwongen, sportieve dag.

 

Met vriendelijke sportgroet,

Ing. Albert Verhoef arch.
Voorzitter SDN en DWG Palmerswaard

 


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image