Nieuws van Laboklin

SDN GezondheidscommissieGezondheid, Nieuws

Nieuwe catalogus genetica
De catalogus juli 2022 staat online. Nieuwe testen of updates zijn te herkennen aan NIEUW! Of Update!. In de catalogus vindt u het actuele testaanbod, standaardprijzen en prijzen voor leden van een rasvereniging en praktische informatie over bijvoorbeeld bestellen van testmateriaal, certificaten en insturen van monsters. U kunt het document hier downloaden: Catalogus genetica. Voor berekening van de prijs is de datum van binnenkomst van het monster bepalend.

Wijziging certificaten
LABOKLIN gaat digitaal certificeren! Voor monsters die vanaf 1 juli bij ons binnenkomen waarbij een certificaat is aangevraagd, sturen we een digitaal certificaat in PDF-format. Hier zitten veel voordelen aan. U heeft de certificaten bijvoorbeeld veel sneller binnen, een eventuele correctie is makkelijker en sneller door te voeren, het is milieuvriendelijker en de kosten zijn vast, onafhankelijk van het aantal testen. Indien u bijvoorbeeld een combinatiepakket met 7 testen aanvraagt, dan werden voorheen de certificaatkosten 7 keer aangerekend, terwijl dit vanaf 1 juli slechts één keer zal worden aangerekend voor het digitale certificaat. Ook de digitale certificaten zijn beveiligd tegen kopiëren.

De digitale certificaatkosten zijn per 1 juli €12,20 per report. Op speciaal verzoek blijven papieren certificaten wel beschikbaar, voor €12,20 per test, exclusief verzendkosten met track-and-trace (max. €25 per zending). Papieren certificaten dienen per email (na)besteld te worden.

Hond
Onze nieuwe testen inclusief achtergrondinformatie en andere wijzigingen vindt u door te klikken op het onderstaand overzicht ‘Nieuwe testen hond 03/2022’. Zo zijn er 7 nieuwe testen en daarnaast 4 nieuwe combinatiepakketten: voor Barbet, Cairn Terriër, Chesapeake Bay Retriever en Duitse Staande Korthaar. Tot slot vindt u daar ook nog de wijzigingen aan bestaande testen en combinatiepakketten.

Nieuwe testen hond 03/2022