Visie op dierenwelzijn

Bestuur SDNRaad van Beheer

Onderstaand schrijven ontvingen we van de Raad van Beheer:

De Raad van Beheer maakt zich zorgen over de huidige visie op dierenwelzijn in Nederland en de impact van politieke beslissingen op dit gebied. De politiek neemt besluiten die de toekomst van het houden van huis- en hobbydieren bepalen, en soms lijkt er onvoldoende kennis en begrip te zijn voor dit actuele onderwerp. 
 
Na het DierenDebat 2023, waar politieke partijen en (welzijns)organisaties bij elkaar kwamen, zijn we met een aantal politieke partijen in gesprek gegaan om een beeld te schetsen van hun standpunten op het gebied van dierenwelzijn en het houden van huis- en hobbydieren. 
 
We hebben alle politieke partijen aangeschreven voor een interview. We zijn politiek neutraal als vereniging en hebben alle partijen de mogelijkheid gegeven om de partij visie met ons te delen. Uiteindelijk waren er 4 partijen direct enthousiast om met ons in gesprek te gaan over dit onderwerp. Die hebben we individueel gesproken na het DierenDebat 2023. 
 
De uitkomsten van deze gesprekken/interviews delen we de komende week met onze achterban via Facebook & LinkedIn.

De planning is als volgt:  
Afgelopen zaterdag (11 november): Korte promovideo ter aankondiging (zie hier de video op Facebook)
Maandag 13 november: Interview met Frank Wassenberg (PvdD) (zie hier de video op LinkedIn)
Dinsdag 14 november: Interview met Dion Graus (PVV);
Donderdag 16 november: Interview met Eveline Verbeek (Volt);
Vrijdag 17 november: Interview met Ilona Lodders (JA21);
Weekend voor de verkiezingen (18 – 19 november): Combinatievideo + politieke Raadar
 
Het idee achter de promovideo is een compilatie van de huisdieren van de verschillende geïnterviewde kandidaat-Kamerleden. Deze video dient als voorproefje voor de afzonderlijke interviews die los gepubliceerd worden.
 
In de politieke Raadar komen er ook nog een aantal andere politici aan het woord. Deze politici hebben hun visie gegeven voor de camera tijdens het DierenDebat 2023. 
 
Hiermee hopen we een impressie te geven hoe de politiek naar het belangrijke onderwerp dierenwelzijn en huisdieren kijkt. 
 
Wij roepen iedereen op om de video’s te delen met andere honden en dierenliefhebbers. Het is aan de kiezers om op 22 november hun stem te laten horen!