Nachtoefening

Bestuur SDNVerslagen

Op 27 december 2019 organiseerde VDH Kringgroep Oldebroek weer een nachtoefening voor de werkhonden. Het deelnemersveld bestond uit 18 KNPV combinaties en 19 IGP combinaties. Een mooi aantal deelnemers.

Deze VDH Kringgroep heeft dit evenement professioneel en veilig georganiseerd. Bij de loting ontvingen de deelnemers een rugnummer en een LED zaklampje zodat er in het donker goed bijgelicht kon worden. Bij het vertrek naar de oefeningen liep bij iedere combinatie een lid van de organiserende vereniging mee om de deelnemers veilig over het parcours te loodsen. De combinaties IGP en KNPV gingen om en om van start. Het parcours liep door het bos en over de crossbaan van de naastgelegen vereniging. 

Van alle combinaties waren er 3 met Dobermanns die super hebben gewerkt bij de 7 bijtoefeningen en het stellen. De oefeningen waren fantastisch en veilig samengesteld door de organiserende vereniging; de honden werden verantwoord belast.

Na een pauze tijdens deze avond volgde nog de ‘stel’-laan, omsloten met hekken. Bij de start was een tunnel waar de honden doorheen moesten met aan het einde een doek en volgden er nog enkele obstakels waaronder een waterbak vol met schuim. Aan het einde stond een pakwerker de honden op te wachten om de honden een eerlijk gevecht te geven. Daarna nog steloefening op het veld met als afsluiting een overval.

Nadat alle honden de laatste oefeningen hadden volbracht volgde de prijsuitreiking in de kantine, waar gedurende de avond de inwendige mens goed werd verzorgd.

SDN bedankt VDH Kringgroep Oldebroek voor het organiseren van dit sportieve evenement, wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Met vriendelijke groet,
Albert Verhoef, voorzitter SDN