ECVO onderzoeken

Bestuur SDNGezondheid, Nieuws, Raad van Beheer

Van de Raad van Beheer:

Bij de overgang naar IT4Dogs is er een probleem opgetreden bij de vermelding van de resultaten van de ECVO oogonderzoeken. Dit heeft tot gevolg dat de deelresultaten van de ECVO onderzoeken op een aantal plaatsen niet volledig worden weergegeven. Dit betreft de weergave op DutchDogData van vóór 1 december 2020 en de gegevens in de downloads naar de verenigingen van ná 1 december 2020. Dit komt voort uit een migratieprobleem bij het omzetten van de gegevens.

Het gaat om de deelgegevens van de volgende rood omcirkelde items op het ECVO onderzoek:

Via het bijgaande stroomschema (zie onderaan) kunt u zien waar u de volledige deelresultaten kunt vinden en of deze situatie voor uw ras van belang is.

Als u als rasvereniging twijfelt over de uitslag van een ECVO onderzoek van een hond dan heeft de eigenaar altijd een extra doordruk van de resultaten beschikbaar (het gele formulier) welke kan worden doorgestuurd naar de rasvereniging.

Wij bieden een tijdelijke oplossing voor die rasverenigingen die de deelgegevens van een hond nodig hebben. De rasvereniging kan onder vermelding van het NHSB-nummer en de onderzoeksdatum de specifieke gegevens van een ECVO-onderzoek opvragen. De onderzoeksdatum is terug te vinden in DutchDogData en in de bestanden uit mijnrvb.nl. De gegevens van een specifiek onderzoek kunnen opgevraagd worden door een mail te sturen naar ggw@raadvanbeheer.nl

Onze excuses voor dit tijdelijke ongemak. Wij houden u op de hoogte van de mogelijke oplossing voor het probleem. Zodra de volledige deelresultaten weergegeven worden in de bestanden voor de verenigingen in mijnrvb.nl en op DutchDogData melden wij dat direct.

Mocht u nog vragen hebben over de ECVO vermeldingen dan kunt u een mail sturen naar dierenarts@raadvanbeheer.nl