Ineke Labberton overleden

Bestuur SDNNieuws

Bron: www.kringgroepmiddennederland.nl

Eén dag voor haar vijfenvijfstigste verjaardag is aan het leven van Ineke Labberton een onverwacht eind gekomen. Een leven vol honden. Al sinds de jaren ’90 was ze actief lid en instructeur bij de Kringgroep Midden Nederland. Kwam je met een pup bij de Kringgroep dan kwam je in de groep van Ineke. En bleef je tot in de IPO- , nu IGP-groep, dan werd je weer getraind door Ineke.

Met haar unieke talent mensen en honden te kunnen lezen als geen ander samen met haar vermogen kennis begrijpelijk over te dragen heeft Ineke in meer dan 30 jaar heel veel beginnende en gevorderde hondeneigenaren op het goede pad gezet. Een pad gebaseerd op begrip en vertrouwen, op de band tussen baas en hond.

Ook organisatorisch heeft Ineke een grote stempel op het reilen en zeilen bij de Kringgroep gedrukt. Als bestuurslid aan de voorkant, de laatste jaren als drijvende kracht achter de schermen. Intakegesprekken met eigenaren van honden die bij andere verenigingen niet meer welkom waren in verband met “lastig” gedrag en het inschatten of er bij de Kringgroep nog mogelijkheden waren het gedrag te verbeteren. Het trainingsbeleid, samen met de Commissie Opleiding en Training beoordelen of er al weer voldoende combinaties zover waren dat ze examen konden doen. En met Ineke als examenleider liepen de examens als een trein. Maar ook de verzorging van de inwendige mens was bij Ineke in heel goede handen. De boodschappen voor de kantine, de tosti’s, de pannen soep bij examens of als het erg koud was, de zomerse barbecue, Ineke regelde het. 

Haar kennis en netwerk, haar positieve instelling, haar vermogen eigenaren van honden uit te leggen wat en hoe ze dat beste met hun hond konden doen. Dat is nu plotsklaps gestopt.

Wat zullen we Ineke missen.