Laatste nieuws m.b.t. corona

Bestuur SDNAlgemeen, Nieuws

Vrijdagavond 13 maart 2020 heeft de NOS een live programma uitgezonden over ‘Coronavirus, feiten en fabels’.

Vele vragen van kijkers werden behandeld en beantwoord door diverse experts zoals o.m. virologen, GGD en intensive care arts. Er was ook een advocaat aanwezig over het al of niet terugbetalen van kosten bij vakanties. Het gaat in de kern om hygiëne!

Hygiëne blijft het allergrootste belang!

Het virus wordt uitsluitend verspreid via vocht uit mond/neus wat bij kuchen, niezen, hoesten, proesten wordt uitgestoten, op korte/intieme afstand van anderen. Het wordt niet via een pakketje uit Italië of elders overgebracht.

Vandaar dat eerdere RIVM adviezen van groot belang zijn, in feite altijd bij een griep van belang zijn:
– Was regelmatig (en goed) je handen
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Geen handen schudden

Iedereen moet deze adviezen ter harte nemen en naleven.

Verder werd aangegeven dat mensen die geen klachten hebben (en dus niet hoesten/niezen etc) ook niet voor verspreiding zorgen en in feite alles mogen doen, ook reizen. Oftewel, als men klachten heeft zoals hoesten/niezen/koorts is het beter om thuis te blijven om zo geen anderen te besmetten. Iedereen kan dat voor zichzelf afwegen.

De vragen en antwoorden uit de NOS-uitzending zijn te lezen via dit artikel.
De live uitzending is terug te zien via deze link.

SDN heeft al het nieuws zorgvuldig gevolgd, afgewogen en in overleg met diverse mensen/organisaties besloten om de Masterclass, waar minder dan 100 personen zullen zijn, door te laten gaan. Daarbij rekening houdend met de hygiëne en de locatie daarop zorgvuldig te checken en te reinigen.