Nederland gaat weer open!

Bestuur SDNNieuws, Raad van Beheer

Onderstaand bericht ontvingen wij van de Raad van Beheer:

De persconferentie van gisteravond 15 januari bracht ons eindelijk goed nieuws. Dit nieuws hebben jullie vast niet gemist. Hieronder 2 linken naar de site van het RIVM:

Kort overzicht coronamaatregelen per 18 februari 2022

Nederland open in 3 stappen

In het kort is het nieuws dat Nederland, versneld via 3 stappen, weer volledig open kan. Voor de Kynologie zijn er 2 belangrijke data:

Vrijdag 18 februari (stap 2): QR code (3G) is aankomende week nog een verplichting bij evenementen maar het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter afstand vervallen. Op locaties met meer dan 500 mensen is het dragen van een mondkapje nog wel verplicht evenals de vaste zitplaats.

Vrijdag 25  februari (stap 3): De QR code vervalt bij evenementen. Op evenementen waar meer dan 500 mensen bijeen komen vervalt de vaste zitplaats en de 1,5 meter afstand. Testen voor toegang blijft voor grote evenementen maar dit is niet van toepassing voor doorstroom locaties en beurzen waar o.a. onze shows onder vallen. De mondkapjes verplichting vervalt (behalve in het openbaar vervoer en in vliegtuigen).

Na 2 jaar leven onder strenge maatregelen zijn wij hier met zijn alle wel aan toe en kijken wij er naar uit jullie allemaal weer te ontmoeten op de Kynologische Evenementen.