Workshop ringtraining 18 juni a.s.

Bestuur SDNEvenementen, Nieuws

Tip voor deelnemers aan de KCM op 1 en 2 juli!

Op zondagmiddag 18 juni aanstaande is er een workshop ringtraining bij onze werkgroep in Veenendaal. Deze workshop wordt verzorgd door Marianne van Dongen.

Marianne showt sinds 2006 met honden en is in 2007 begonnen met het geven van ringtraining.

Als je nog nooit naar een show bent geweest is het verstandig om rustig te beginnen. Eigenaar en hond moeten op een show aan verschillende dingen wennen, en dus verschillende dingen leren.

Het voorbrengen in de ring is daarvan natuurlijk een belangrijk onderdeel. Tijdens de ring-/showtraining worden eigenaar en hond voorbereid op de presentatie in de ring tijdens de hondenshow.
Een aantal facetten is erg belangrijk op een hondenshow en daar trainen we dan ook op: juiste tempo bepalen voor het gangwerk, het gebit tonen, betasten van jouw hond door een vreemde, hoe kun je jouw hond het beste presenteren, kledingadvies. De eigenaar moet leren hoe hij de hond zo goed mogelijk kan voorbrengen.

Er wordt getraind op een positieve manier.

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Dobermann Werkgroep Palmerswaard, Wageningselaan 5, 3903 LA Veenendaal
Prijs: € 15,- per persoon
Opgeven: vóór 15 juni a.s. via e-mail (vermeld lidmaatschapsnr. rasvereniging, naam en naam van de deelnemende hond).

De workshop duurt ongeveer een uur en er is plek voor maximaal 16 combinaties, verdeeld over 2 groepen. De eerste groep (van max. 8 honden) start om 14.30 uur en de tweede start om 15.45 uur. Bij opgave kun je voorkeur opgeven voor de eerste of de tweede groep (onder voorbehoud van voldoende aanmelding).

Meld je snel aan want vol=vol.